Laatikkopyöräilijän logistiset ongelmat

Teksti: | Julkaistu 24.10.2013

patjapyora

”Kulkeekohan tämä patja nyt oikeasti meidän pyörällä?”
”Tjöö.”
”Ei ole vielä ilmaantunut lastia, joka ei meidän lootaamme mahtuisi. Kyllä me tämä kyytiin saadaan.”

Hetkeä myöhemmin Pikkuveli istui automarketin edustalla ostoskärryissä, pupelsi riisipiirakkaa ja seurasi suurin silmin näytelmää, jonka pääosassa hänen äitinsä tyhjensi laatikon ylimääräisestä irtaimistosta, etsi vimmatusti mustekaloja kääriäkseen tiellä olevan sadekuomun pois, survoi patjaa yhdeltä suunnalta, sitten toiselta ja lopulta jalallaan ylhäältä päin. Survominen ei tuottanut tulosta, joten lopulta karjalanpiirakan mussuttaja lumpsautettiin penkin sijaan laatikon pohjalle patjan viereen. Siellä hän istui syvällä laatikon uumenissa mukisematta ja nukahti puolimatkassa pää patjaan nojaten.

Laatikkopyörämme muistuttaa monilta ominaisuuksiltaan autoa: siihen mahtuu melkein koko perhe ja ostokset, sillä pääsee lujaa vain vähän lihaksiaan liikuttelemalla, ja se on useimmiten täynnä roinaa. Tällä kertaa kyydissä oli poliisihelikopteri, monsteriauto, makuupussi, huopa, isin sadetakki, ylimääräinen pyöräilykypärä, likainen ruokalusikka, puukeppi eli miekka, esikoisen talvikengät, pikkuveljen ylimääräiset tumput, laatikon suojapressu ja roskia. Tällaisina patjansurvontahetkinä viime päivityksessä kuvailtu tavara-allergia iskee helposti myös tavarapyörän äärellä.

Syksyn sateiset ja synkät päivät saivat minut havahtumaan sellaiseen seikkaan, että me tavarafillaristit vaikutamme hörhähdyksinemme usein jättepositiivisilta. Aivan kuin arkipyöräily olisi meille silkkaa lifestyle-hymyä ja sykähdyttäviä hetkiä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että olemme valinneet maailman parhaan kulkumuodon ja että sitä ilosanomaa sopii levittää kaikille asiasta kiinnostuneille. Mutta eihän tämä nyt aina ole aivan yksioikoista. Sähköt saattavat loppua tukalimmassa ylämäessä. Kolmipyörä juuttuu loskaan juuri kun kuorma-auto on ajamassa päälle. Lapsi nukahtaa joka hiton matkalla, vaikka ei todellakaan ole päiväuniaika. SE PATJA EI NYT VAAN MAHDU SINNE PYÖRÄN KYYTIIN. Arkista natinantarvetta helpottaakseni – koska vertaistuki puuttuu usein aivan lähiympäristöstä – perustin keskustelupalstalle valitusketjun. Koska hei, mikä on keskustelupalstan virka, jos siellä ei saa valittaa?

patjakuomunalla

 

Ps. Luvattu siivouspäivitys etsii vielä poliittisesti korrektia ulkoasuaan. En toki halua sortua julkiseen nalkuttamiseen. Aihe on vaikea!

 


Aihe(et): , , ,

Ilmoitus

Kommentit

3 vastausta postaukseen “Laatikkopyöräilijän logistiset ongelmat”

 1. Pauli

  Haa, meilläkin on nyt tuollainen ribcap yksivuotiaalla. Päivän kokemuksella ei vielä voi sanoa juuta eikä jaata, mutta hyvältä vaikuttaa. Onkos se teillä toiminut hyvin?

  Vastaa
  • Heidi

   On kyllä, hieno yhdistelmä kypärää ja myssyä. Taapero suorastaan vaatii ylpeänä saada Ribcapin päähänsä. Esikoinen ei ole niin innoissaan kyseisestä myssystä, koska tiikerikypärä.

   Vastaa
 2. Tilley

  Hauska toi roinajuttu! Itse olen pyrkinyt karsimaan ”turhat” tavarat pois kyydistä, mutta minulla onkin sitten ”tarpeellisena” pari kiloa työkaluja aina mukana! Koskaan ei oo mitään onneksi sattunut, mutta kaiken varalta, kun pakkohan sieltä tien päältä olisi jotenkin poiskin päästä jos pyörä hajoaa. Ja taitaa mulla pari pehmoleluakin olla kyydissä, vaikkei talvitumpuissa kyyditettävä niihin oikein käsiksi edes pääse.

  Vastaa

Jätä kommentti